Om mig

Vem är då jag?

En tjej på 60+ år numera. Märkligt...

Hund har alltid funnits i mitt liv. Jag kan inte komma ihåg att jag någonsin varit utan en 4-bent polare. När jag växte upp, hade familjen Stövare och sen Tax.

Vi hade även hästar och föräldrarna drev ett konvalescent stall för travhästar.
Raserna har varierat genom åren och det har i stort sett alltid varit fler än en hund i hushållet.

1994 föddes en kull Briardvalpar hos Barbro & Alf, Kennel Flying Rugs. 
Jag fick förmånen att köpa en av deras tikar. Flying Rugs Mitzi-Moffat. Mycket härlig och snygg tik. Det blev så småningom upprinnelsen till min egen uppfödning av Briard.

Ett år senare fick jag frågan om jag kunde tänka mig att ta över Flying Rugs Maxi-Millian som kommit hem igen till Barbro & Alf. Såklart var han välkommen till oss också. Charlie som han kallades var en hund med fullt ös i allt han gjorde.

Vi utbildade oss, till tjänstehunds ekipage inom hemvärnet.

Mitzi_mmmm030905

 IMG_2961

     Fullcertad Flying Rugs Mitzi-Moffat   &    TJH SE UCH Flying Rugs Maxi-Millian

 

Åren gick och dessa två följdes av fler Briarder och kullar. Dessa två var och är upprinnelsen till mitt uppfödarintresse. Åren gick och jag skilde mig. Det gjorde att hunderiet inte var detsamma.
Men när den sista av mina hundar började bli till åren kände jag att nu är det time.
Jag villhöööver ha en hund till i mitt liv. Briarden var lite stor tyckte min sambo (och jag) så efter mycket funderande hit och dit fastnade jag för Schapendoes. Jag kunde se också att många av mina Briardvänner redan hade fastnat för rasen. Jag fick förmånen att ta Frankie på foder och vips så var dom tre härhemma. Fråga mig inte vad som hände, men här är vi nu.